Nieuws berichten

5 effectieve antislip oplossingen voor gladde trappen

Voorkom ongelukken op gladde trappen

Op gladde trappen kun je gevaarlijk onderuitgaan. Wij hebben een breed assortiment met antislip producten om dit te voorkomen. U vindt hier 5 effectieve antislip oplossingen om uw trap weer veilig te maken.

Grip & veiligheid

Bij het betreden van een trap ondersteund een leuning, verlichting en de juiste trede-afstand, maar om trappen echt veilig te maken hebben zij de juiste grip nodig. Glijpartijen ontstaan namelijk door de combinatie van gladde tredes én gladde zolen of sokken. Wij bieden oplossingen voor alle trappen. Trappen in huis, openbare gebouwen, buitentrappen en industriële trappen.


1. Trapneuzen

Trappen moet je veilig op en af kunnen lopen, trapneuzen zijn daarbij van essentieel belang. Deze profielen werken de traptreden af, beschermen de trap tegen slijtage en scherpe randjes. Een antislip inleg en een contrasterende kleur verhogen de veiligheid. Trapneuzen komen in allerlei vormen, materialen en maten. In ons programma hebben wij onder andere aluminium, RVS en PVC trapneuzen. Andere benamingen voor een trapneus zijn trapkant of hoekprofiel.

Welke trapneus past op uw trap?

Wij hebben trapneuzen voor binnen- en buitentrappen. Voor trappen van hout, tegels, steen, vinyl en elk ander materiaal is een juiste trapneus in ons assortiment. Bevestiging doormiddel van schroeven, lijm of zelfklevende stroken. De ene trapneus is puur esthetisch de ander heeft een goede antislip en opvallende kleur. Het hangt er maar net van af wat voor trap het is, waar deze staat en hoeveel verkeer er over een trap heen gaat. Voor gladde trappen zijn trapneuzen met een reliëf of antislip inlage aanbevolen. We adviseren u graag over welke trapneuzen bij uw trap(pen) passen.

De eerste en laatste treden kunnen extra geaccentueerd worden ter waarschuwing. Dit kan doormiddel van signaalkleuren in de inlage van de trapneus, maar ook door een stootbord in een contrasterende kleur.

Eigenschappen op een rij

 • Ruim assortiment
 • Trapneuzen voor binnen én buiten
 • Voor trappen van diverse materialen
 • Vastschroeven of zelfklevend
 • Langdurige oplossing
 • Beschermen van trapbekleding
 • Op maat te maken

2. Antislip Tape

Tape wordt vaak gebruikt op trappen omdat het een gemakkelijk product is. Het is eenvoudig aan te brengen; plakken op droge, schone treden van de trap. Antislip tape wordt voornamelijk gebruikt op binnen trappen. Voor het gebruik op buitentrappen moet rekening worden gehouden met de juiste condities voor het plaatsen, temperatuur en vochtigheid. Antislip tape kan daarom het beste worden aangebracht in de zomermaanden of in een droge periode, zo bent u verzekerd van een goede hechting.

De tapes zijn in verschillende kleuren en korrel te verkrijgen. Hierdoor kan een contrast gecreëerd worden of juist onopvallend door een transparante tape te kiezen. Standaard tapes komen in 25, 50 en 100 mm breed.

Eigenschappen op een rij

 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Op alle gladde ondergronden aan te brengen
 • Direct beloopbaar
 • Beschikbaar in diverse breedtes en kleuren

3. Volledige Granulaat bedekking

Antislip matten zoals de R13 granulaat worden veelvuldig toegepast op verschillende ondergronden. Wij installeren en verkopen dit product voor gladde loopoppervlakten. De antislip mat is flexibel en kan daarom gemakkelijk op een trap worden geplaatst. Het materiaal kan op elke gewenste maat gemaakt worden, waardoor de stroken perfect op de treden passen. R13 Granulaat wordt op open en gesloten trappen gebruikt en afgewerkt met een geschikte trapneus.

Multifunctionele R13 matten

R13 antislip mat wordt voornamelijk in buitenomgevingen gebruikt, wij hebben dit bijvoorbeeld geïnstalleerd bij golfbanen en VvE’s. De matten hebben een open structuur, zodat de ondergrond kan blijven ademen. De antislipmatten zijn schimmel- en alg werend en hebben een isolerende werking. Mede door de verende onderlaag zijn de matten niet alleen comfortabel om over te lopen, ook “breekt” hierdoor een eventuele dunne ijslaag door vorst.

Meer voorbeelden zien van de toepassing van dit product en onze installaties? Neem een kijkje op de productpagina van R13 Granulaat antislip matten.

Eigenschappen op een rij

 • Oplossing voor buiten trappen
 • Volledige trede antislip
 • Op hout en steen aan te brengen
 • In praktisch alle condities aan te brengen
 • Ademend en alg werend
 • Ook oplossing voor nachtvorst gladheid
 • Gemakkelijk in onderhoud en vervanging
 • Op maat te maken en in diverse kleuren

4. Antislip strips en platen

Vlonderstrips zijn robuust en hebben een goede grip. Wij monteren ze veelal op gladde vlonders, steigers en terrassen. De antislips strips kunnen ook zeer geschikt zijn voor trappen en hellingen. Houten traptreden kunnen verraderlijk glad worden. Een vlonderstrip kan de uitkomst zijn voor deze buitentrappen.

Gemakkelijk te installeren

Wij bieden een standaard assortiment aan in vlonderstrips die voorgeboord zijn en daardoor gemakkelijk te monteren. Vlonderstrips komen in het zwart, beige, bruin of geel en in breedtes van 50 of 90 mm. Bekijk de productpagina voor meer specifieke informatie.

Tough Grip platen zijn antislip panelen op maat. Deze kunnen ook gebogen worden zodat de trede en de voorzijde van de trap bekleed worden. Dit is met name voor industriële buiten trappen een goede oplossing.

Afwijkende maten nodig? Neem contact op en wij gaan samen kijken naar de mogelijkheden.

Eigenschappen op een rij

 • Oplossing voor buiten trappen en hellingen
 • Op hout en steen aan te brengen
 • In praktisch alle condities aan te brengen
 • Direct beloopbaar
 • Standaard maten, op aanvraag op maat te maken

 

5. Infreesstrips

Elegante antislip stroken in de traptreden of te wel infreesstrips, is een mooie oplossing voor trappen in huis. Dit is een minder goede oplossing voor gladde trappen die veel worden belopen in bijvoorbeeld openbare gebouwen.

Voorbereidingen

Voor het plaatsen van de trap strips moeten er gleuven in de tredes worden gefreesd. Dit is een precisie klusje waarbij het juiste gereedschap nodig is, die zelf uitgevoerd kan worden of door een vakman. De groeven dienen de juiste breedte te hebben voor de strips die u wilt gebruiken. De afstand moet op elke trede hetzelfde zijn voor een uniform beeld. Er wordt vaak gekozen voor een enkele, dubbele or driedubbele rij met strips. Het plaatsen van de antislip strips zelf is eenvoudig, deze kunnen in de sleuven gedrukt worden. En zijn tevens makkelijk te vervangen als de strips versleten zijn.

Infrezen van sleuven voor antislip strips is een permanente verandering van uw trap. Als u liever de trap niet of nauwelijks wil aantasten is een trapneus of antislip tape een betere keuze.

Eigenschappen op een rij

 • Oplossing voor binnen trappen
 • Stijlvolle afwerking
 • Gemakkelijk te vervangen bij slijtage

Wij verkopen deze oplossing niet, zijn wel veelvoudig te verkrijgen bij andere partijen.


Persoonlijk advies of maatwerk?

Heeft u nog vragen over antislip producten of specifieke wensen? Wij geven u persoonlijk advies en wij kunnen indien gewenst R13 Granulaat matten, vlonderstrips, antislip tapes en overige antislip materialen installeren met ons installatieteam. Eerst het materiaal zien? Wij kunnen van veel van onze producten samples opsturen of u kunt een afspraak maken om langs te komen op ons kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@mapro.nl, via telefoon op 072 30 30 009 of vul het offerte formulier in. Wij denken graag met u mee en adviseren de beste oplossing voor uw situatie!

Direct offerte aanvragen

Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.