Nieuws berichten

Antislip oplossingen voor gladde vlonders en terras

Last van gladde vlonders, vloerplanken, terrasdelen, bruggen of steigers?

Wij hebben hier de beste oplossingen op een rij gezet die u gaan helpen bij dit vervelende probleem.

Voorkom ongelukken door gladde vlonders, tegels en houten brugdekken

Iedereen kent het vlonders, galerijen en terrastegels worden in de herfst en winter glad door vocht en krijgen groene aanslag. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan bij terrassen, steigers, vlonders, bruggen etc. De groene aanslag op gladde vlonders en tegels is met huishoudelijke middelen redelijk goed te bestrijden en is milieu (en portemonnee) vriendelijker dan met chemische bestrijdingsmiddelen.

Huis-tuin-en-keukenoplossingen

Gladde vlonders schoon borstelen met water en soda, met water en azijn of iets minder arbeidsintensief: een mengsel van 1 deel azijn en 3 delen water op de gladde vlonders of tegels sproeien is vaak al een hele verbetering. Echter moet dit regelmatig herhaald worden en blijft het vaak toch nog bij vochtig weer glad. Meestal herinnert een volgende glijpartij dat het weer hoog tijd wordt voor een nieuwe schoonmaak.

Grip, veiligheid en duurzaam

Naast het alg-vrij houden zijn er antislip oplossingen die (semi) permanent kunnen worden toegepast en die meer veiligheid bieden. De producten die wij verkopen en adviseren geven veel grip, waardoor je niet uitglijd of valt, en gaan langdurig mee. Wij hebben hier de beste materialen en toepassingen op een rijtje gezet.

 

Gladde vlonders


4 effectieve antislip oplossingen voor buiten toepassingen


1. Antislip matten

Antislip matten zoals de R13 Granulaat worden veelvuldig toegepast op verschillende ondergronden, de matten zijn gemakkelijk aan te brengen.

Waarom wordt R13 Granulaat zoveel gebruikt?

De matten hebben een open structuur zodat uw hout kan blijven ademen. De antislipmatten zijn schimmel- en alg werend en hebben een isolerende werking. Mede door de verende onderlaag zijn de matten niet alleen comfortabel om over te lopen, ook “breekt” hierdoor een eventuele dunne ijslaag door (nacht)vorst.
Deze matten worden al jaren toegepast in Duitsland en de Alpen landen. Het flexibele materiaal vangt gemakkelijk oneffenheden op in de ondergrond en kan zelfs worden toegepast op buitentrappen. De matten zijn ook tijdelijk te plaatsen voor bijvoorbeeld alleen de de herfst en wintermaanden kan eenvoudig worden opgerold en worden opgeborgen. De matten worden naar wens en toepassing los gelegd, of gemonteerd door middel van polymeerkit, rvs schroeven en of spijkers.
Voor de grotere oppervlakten en unieke situaties installeren wij dit product met ons team. Lees hier meer over onze installatieservice.
De matten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

Matten met antislip voor onder andere gladde vlonders

Naast de standaard R13 Granulaat hebben wij ook nog R13 Design Granulaat en R13 Gravel Grip Pastamatten als opties. Zij hebben allemaal dezelfde antislipwaarde. Design heeft een wat luxere uitstraling en andere kleuropties dan de standaard. Grip pastamatten hebben een heel ander uiterlijk; de mat is gemaakt aan de hand van lussen. Zij zijn beter geschikt als antislip dan de normale pastamatten doordat er een korrelstructuur is toegevoegd.
Antislip matten zijn flexibel, daardoor kunnen zij ook geïnstalleerd worden op bijvoorbeeld trappen.

Eigenschappen op een rij

+ Op hout en steen aan te brengen
+ Geschikt voor tijdelijke installaties
+ In praktisch alle condities aan te brengen
+ Geen aanhechting van algen
+ Direct beloopbaar
+ Ook oplossing voor nachtvorst gladheid
+ Geschikt voor grote oppervlakten
+ Gemakkelijk in onderhoud en vervanging
+ Op maat te maken en in diverse kleuren
+ Ons meest verkochte antislip product!

 Grotere verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
 Minder geschikt voor zwaarder rijdend verkeer (auto)2. Antislip Strips

In tegenstelling tot coatings en anti slip tape is de conditie, vervuiling of vochtigheid van de ondergrond van ondergeschikt belang. De strips zijn leverbaar in diverse standaardlengtes, de kleuren zwart, bruin, donkerbruin(terra) of beige en in de breedtes 50 of 90 mm. De vlonderstrips zijn voorgeboord en kunnen gemakkelijk bevestigd worden d.m.v. schroeven.

Vlonderstrips bedekken mooi de plank

Voor de strips geldt dat ook hierbij een “zebrapad” looppad wordt gecreëerd zoals bij de antislip tapes. De platen zijn robuster dan de tapes, coating en voor rijdend verkeer ook dan de meeste antislip matten. Zo zijn de strips geschikt voor toepassingen als: (fiets-)bruggen, steigers, bordessen, houten galerijen, loopdecks, loopbruggen, hellingen, loopplanken, etc. Alle oppervlakten waar vlonderplanken zijn gebruikt.

Afwijkende maten nodig? Neem contact op en wij gaan samen kijken naar de mogelijkheden.
Alle standaard strips kunt u gemakkelijk bestellen.

Eigenschappen op een rij

+ Op hout en steen aan te brengen
+ Robuust en geschikt voor rijdend verkeer
+ In praktisch alle condities aan te brengen
+ Verminderde aanhechting van algen
+ Direct beloopbaar
+ Zeer geschikt voor lange termijn oplossing

 Grotere verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
 Minder geschikt voor totaal bedekking van een oppervlak
 Initiële investering t.o.v. andere oplossingen is hoger3. Antislip tapes

Tape is, na coating, een oplossing die het beeld van de ondergrond het minst veranderd. De tapes zijn in verschillende kleuren en korrel patronen te verkrijgen. Met de antislip tapes kunnen looppaden worden gemaakt (denk daarbij aan een soort zebrapad). De tapes worden ook vaak toegepast op trappen doordat ze gemakkelijk aan te brengen zijn en grip geven. Een andere belangrijk product voor meer grip op trappen zijn trapneuzen.

Applicatie in droge periode

De tapes hebben een kleeflaag om zich te kunnen hechten aan de ondergrond. Net als met coatings zijn een droge en schone ondergrond nodig die op de juiste temperatuur is. De tapes zijn minder gevoelig dan de meeste coatings maar ook hier geldt dat de herfst en wintermaanden niet altijd de juiste condities geven voor een optimaal resultaat. Wilt u een antislip tape aanbrengen, dan adviseren we dit in de zomermaanden of in een droge periode te doen (voor tegels geldt dit in mindere mate dan voor houten vlonders en terrasdelen). Zo bent u verzekerd van een goede hechting en een optimaal resultaat.

Diverse kleuren en breedtes

De meest gebruikte kleur is zwart, maar met bijvoorbeeld geel kan je waarschuwen voor opstapjes. Graag meer grip, maar minder opvallend? Wij kunnen ook transparante antislip tape leveren. Standaard tapes komen in 25, 50 en 100 mm breedte.

Eigenschappen op een rij

+ Geen grote verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
+ Op hout en steen aan te brengen
+ Vooral geschikt als antislip op trappen
+ Direct beloopbaar
+ Beschikbaar in diverse breedtes en kleuren

 Vraagt specifieke omstandigheden bij aanbrengen
 Algen kunnen vaak nog steeds hechten
 Minder geschikt voor grote oppervlakten
 Beperkte levensduur en minder geschikt voor buiten gebruik
 Geen oplossing bij (nacht)vorst


4. Antislip Coating

Coating is meestal de elegantste oplossing. De (soms) doorzichtige coatings laten de ondergrond in kleur en patroon in tact. Antislip coatings zijn in feite een vernislaag met een kunststof of keramische korrel die het behandelde oppervlakte een verhoogde ruwheid geven. Niet-doorzichtige coatings geven min of meer een zelfde uiterlijk als vlonderstrips.

De coatings moeten zich kunnen hechten aan de ondergrond, net als met verf vraagt dat wel om een droge en vooral ook schone onderlaag op de juiste temperatuur. In de praktijk is dat soms lastig te voor elkaar te krijgen en zeker in de winter en herfst maanden. Vaak zijn in deze maanden juist antislip nodig. Wilt u een coating aanbrengen dan adviseren we dit in de zomermaanden te doen tijdens een droge periode. Zo bent u verzekerd van een goede hechting en een optimaal resultaat.

Omdat wij kiezen voor producten met een optimale grip en langdurig meegaan, verkopen wij geen coatings.

Eigenschappen op een rij

+ Minimale verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
+ Op hout en steen aan te brengen
Geschikt voor totaal oppervlak oplossing

 Vraagt specifieke omstandigheden bij aanbrengen
 Algen kunnen vaak nog steeds hechten
 Beperkte resultaat in stroefheid
 Slijt relatief snel en vraagt onderhoud
 Niet direct beloopbaar
 Geen oplossing bij (nacht)vorst

Mapro heeft geen coatings in het programma

Er zijn op internet voldoende partijen ook bij u in de buurt.

Antislip coating op vlonder


Persoonlijk advies of maatwerk?

Heeft u nog vragen over antislip producten of specifieke wensen? Wij geven u persoonlijk advies en wij kunnen indien gewenst R13 Granulaat matten, vlonderstrips, antislip tapes en overige antislip materialen installeren met ons installatieteam. Eerst het materiaal zien? Wij kunnen van veel van onze producten samples opsturen of u kunt een afspraak maken om langs te komen op ons kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@mapro.nl, via telefoon op 072 30 30 009 of vul het offerte formulier in. Wij denken graag met u mee en adviseren de beste oplossing voor uw situatie!

Direct offerte aanvragen

Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.