Projecten

Unieke wandbescherming in het Tergooi ziekenhuis | 610 m² aluminium beplating en 23.000 m¹ plinten

Aluminium gecoate panelen als wandbescherming

Het Tergooi ziekenhuis in Hilversum is een project wat het gehele jaar, gefaseerd, bij ons op de planning heeft gestaan. Voor de liftkernen van het nieuwe ziekenhuis is speciaal gevraagd voor wandbescherming van aluminium. Natuurlijk is de opdrachtgever met deze specifieke vraag bij Mapro terecht gekomen. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van diverse vormen van wandbescherming, maar dit project was toch wel uniek in zijn soort.

Maatwerk van begin tot eind

Eind 2021 zijn we begonnen aan dit grote project. Als eerst moesten de liftkernen voorzien worden van MDF platen, dit is de basis voor de wandbescherming. De houten platen dienen als kern en ter bevestiging, van de aluminium panelen die later volgen. Alle panelen zijn precies op maat gemaakt, uitgemeten en genummerd. In totaal zijn er zes liftkernen voorzien van wandbescherming. Elk paneel is uniek en op maat gemaakt door onze metaalleverancier, langs de coater gestuurd om alle platen te voorzien van de juiste RAL kleur. Zodra de locaties klaar waren voor de finishing touch zijn onze vakmannen aan de slag gegaan om de gecoate aluminium panelen op de juiste MDF platen te monteren. Een precieze klus met als resultaat een strak en uniforme uitstraling. Eind november is het laatste paneel geplaatst en kunnen vol trots dit project als referentie noteren.

Per liftkern zijn er gemiddeld 50 panelen geplaatst, wat neerkomt 300 op maat gemaakte MDF én 300 aluminium panelen.

23.000 m¹ plinten

Naast de wandbescherming opdracht heeft Mapro in samenwerking met Maasdam ruim 23.000 m¹ plinten geïnstalleerd in het nieuwe ziekenhuis. Dit is een combinatie van HSL harde schuim plinten in een witte kleur en hoogte van 60 mm en aluminium geanodiseerde plinten. Dat zijn heel wat meters plint die naast de liftkernen zeker noemenswaardig zijn.

 

Project: Nieuwe Tergooi ziekenhuis Hilversum
Wanneer: 2022
Wat: > 610 m² gecoate aluminium wandbescherming
> 21.000 m¹ HSL 6 plinten
> 1.700 m¹ aluminium geanodiseerde plinten
 Productgroep: Muurbescherming

Plinten

 Samenwerking: Wandbescherming: BAM Bouw en Techniek

Plinten: Maasdam

Foto’s door Mapro in chronologische volgorde

Meer projecten

vlonderstrips op houten gladde vlonders
VvE Wijngaardhof Breda | >650 vlonderstrips antislip
Toegankelijkheid gidslijnen gemeente Westland
Gidslijnen installatie | Gemeentehuis Westland
Van der Valk Gladbeck entreematten met logo
Van der Valk hotel Gladbeck | Logomatten binnen en buiten | Duitsland
Aluminium gecoate plint installatie
Clink Hostel | Amsterdam | 5000 meter plinten alu gecoat