Nieuws berichten

Ga terug naar het overzicht van Nieuws berichten

Terugblik op een mooi project: EMA

European Medicines Agency is in 2019 verhuisd naar de Amsterdamse Zuidas. De verhuizing vanuit Londen was genoodzaakt vanwege de Brexit waarbij het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapte. Een geheel nieuw pand werd in Amsterdam uit de grond gestampt, met als doel ruimte voor 900 werknemers en genoeg vergaderlocaties. Het was een hele prestatie om binnen 18 maanden een gebouw met een omvang van 38.812 m² te realiseren.

Mapro en de afbouw van het EMA

Via Vlaq Projectinrichting zijn wij ingeschakeld om gecoate plinten en wandbescherming te installeren. Er is 1600 meter aan plinten geïnstalleerd in onder andere kantoorruimtes en hallen. Er is gekozen voor hoogtes van 50 mm en 100 mm, in drie verschillende kleuren passend bij de rest van het interieur.

In de fietsenstalling en hallen van het gebouw zijn de wanden beschermd met onze muurbescherming! 550 m2 aan Acrosmart Decochoc panelen zijn hier geplaatst in de kleur Chalk. Voor de hoeken is aanvullend gebruik gemaakt van Profila hoekbeschermers in dezelfde kleur.

In het najaar van 2019 hebben wij met grote trots meegewerkt aan dit prachtige gebouw, voor een organisatie die erg belangrijk is voor de Europese gezondheid, wat extra aandacht verdiend in deze tijd.

Geneesmiddelen goedkeuring voor de EU

Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van -nieuwe- geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Zij zijn daarom een belangrijk orgaan voor de gezondheid van de Europese bewoners.
EMA zorgt ook voor:

  • Het vergemakkelijken van de ontwikkeling en toegang tot geneesmiddelen.
  • Aanvragen voor vergunningen voor de handel beoordelen.
  • De veiligheid van geneesmiddelen gedurende hun hele levenscyclus te bewaken.
  • Betrouwbare informatie over geneesmiddelen voor menselijk en diergeneeskundig gebruik in begrijpbare taal te verstrekken.

Rol binnen de coronapandemie

Alle vaccins die hier worden gebruikt in de strijd tegen corona zijn gecontroleerd en goedgekeurd door het EMA.
Het EMA wil vaart zetten achter de ontwikkeling van doeltreffende geneesmiddelen en vaccins om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en te voorkomen. Het EMA wil er ook voor zorgen dat de beoordeling van en het toezicht op geneesmiddelen niet worden verstoord, zodat patiënten in Europa tijdens de pandemie toegang blijven hebben tot veilige en doeltreffende geneesmiddelen van hoge kwaliteit voor al hun gezondheidsbehoeften.
De pandemie-taskforce COVID-19 van het EMA staat centraal bij de inspanningen om het EMA, het Europese netwerk van regelgevende instanties voor geneesmiddelen en de Europese Commissie in staat te stellen tijdens de pandemie snel en gecoördineerd regelgevend op te treden in alle lidstaten van de EU. Het EMA evalueert zijn maatregelen voortdurend en past ze indien nodig aan.

Meer lezen over het EMA en het coronavirus.

Foto’s: Mapro en fotografen Corné Bastiaansen en Rob Acket.