Nieuws berichten

Van kerk naar zorginstelling

Wandbescherming sluit perfect bij de vloer aan

Voor dit unieke project in Steenwijk zijn wij aan de slag gegaan met Decochoc wandbeschermingspanelen om de gangen en openbare ruimte van de kerk te bekleden. In totaal is ruim 275 m² geïnstalleerd. De muren zijn hierdoor goed beschermd tegen impact, in een zorginstelling kan dat geregeld voorkomen door bijvoorbeeld rolstoelen, rollators en karretjes.
Er is gekozen voor de kleur Greige, deze complementeert in dit project de donkere elementen in de vloer. De vloeren zijn bovendien zo maakt dat de verwarmingselementen die erin zijn gebouwd naar boven en beneden de temperatuur uitstralen en reguleren. Deze opdracht hebben wij uitgevoerd voor Iedema Projectstoffering.

Kerk krijgt nieuwe functie als zorginstelling

Een voormalig kerkgebouw aan de Onnastraat in Steenwijk is omgebouwd tot zorginstelling met 39 appartementen en gezamenlijke ruimten. In de instelling komen ouderen met een verstandelijke beperking.Aan het originele gebouw is een vleugel aangebouwd, samen vormen zij één gebouw. Om authentieke eigenschappen van het monument te bewaren zijn onder andere de glas-in-loodramen gerenoveerd.

Foto’s: Mapro