skip to Main Content
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009

Waarom mondkapjes waardevol zijn op de bouw

Wanneer anderhalve meter afstand niet mogelijk is

Mapro levert en werkt samen met diverse installateurs en andere bedrijven in de bouw. Op deze werkplekken is het niet altijd mogelijk om de afstand te bewaren en dat is de reden dat wij kwalitatieve mondkapjes van Romus in ons assortiment hebben opgenomen.

Op de bouw en in het installatiewerk, werken en reizen mensen vaak dicht op elkaar. Daarnaast verplaatsen mensen in deze sector zich dagelijks naar diverse locaties.

Aanvulling op huidige maatregelen

Wij krijgen steeds meer onze vrijheid terug nu dat de maatregelen rondom het coronavirus langzaamaan worden versoepeld. Omdat wij niet overal anderhalve meter afstand kunnen houden wordt het gebruik van mondkapjes geadviseerd en zelfs verplicht in het openbaar vervoer. Mondmaskers worden gezien als aanvullende maatregel in aanvulling op social distancing en de hygiënemaatregelen.

Mondkapjes van Romus

Mondkapjes worden op het internet aangeboden door vele partijen in vele variaties en de daarbij behorende diversiteit in kwaliteit en prijs. De mondkapjes van onze vaste en gecertificeerde partner Romus® zijn voordelig in prijs, zonder concessies aan de kwaliteit te doen. Romus® is door de Franse overheid aangewezen als betrouwbare producent. Door met Romus® in zee te gaan kiezen wij bewust niet voor de goedkoopste oplossing. We leggen de focus op kwaliteit. U draagt een mondkapje immers voor uw eigen gezondheid en de mensen om u heen.
Mapro kiest ervoor de markt te bedienen met mondkapjes die u en uw directe omgeving – familie, medewerkers, klanten – daadwerkelijk goed beschermen.

Waarom mondmaskers gebruiken?

Met mondkapjes worden de druppeltjes in de lucht, uit de luchtwegen van mensen, geblokkeerd. Hierdoor is de kans op besmetting kleiner. Ook de verspreiding van het virus kan hierbij tegengehouden worden, want je kan besmet zijn zonder dat je het zelf weet en alsnog het virus overbrengen op omstanders.
Onze buurlanden gebruiken al mondkapjes in het openbaar vervoer en bij ons gaat dat ook de norm worden. Je ziet nu al dat er mondkapjes worden gebruikt bij contactberoepen zoals kappers.

Type maskers

Er zijn drie typen mondbeschermingsmaskers:

FFP3: Dit masker heeft de hoogste klasse en biedt de beste bescherming. Dit masker wordt gebruikt in medische omgevingen, door dokters, verplegers en patiënten die besmettelijk zijn. Er wordt uitgegaan van een efficiëntie van 99%, mits goed gebruikt.

FFP2: De gemiddelde klasse heeft een efficiëntie van 94%.

FFP1: Dit is de laagste klasse, wordt niet in medische omgevingen gebruikt, maar heeft wel een efficiëntie van 80%.
Onze maskers voldoen aan de FFP1 classificatie, met deze keuze wordt de zorg niet belast. Maar zijn de masker goed te gebruiken voor andere werkzaamheden, reizen en privé.

Bestel direct

De anderhalve meter en hygiëne maatregelen blijven het belangrijkste, maar ter aanvulling is een mondkapje aan te raden. Daarom leveren wij direct uit voorraad. Niet alleen voor onze vaste klanten in de bouw, maar voor iedereen die hier belang bij heeft.

Speciaal uitgebreide COVID-19 assortiment

Naast de mondkapjes hebben wij nog meer producten die kunnen bijdragen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer over deze producten en onze oplossingen op de speciale COVID-19 pagina.

Romus Mondkapje
Korte Mat Houd Afstand Design
Logomat Lang Houd Afstand Alstublieft
Decocare
Logomat Gebruik Desinfectie

Advies nodig?

Wij geven graag advies en denken mee over uw situatie, neem daarom vrijblijvend contact met ons op via mail op info@mapro.nl of telefoon op nummer 072 30 30 009.

Back To Top
Zoeken