Nieuws berichten

Wat is de beste antislip voor VvE’s?

Antislip oplossingen voor VvE

Loop je de deur uit en kom je op een gladde galerij terecht? Dan is het tijd om de VvE in te lichten met de wens om te investeren in een beter betreedbare galerij. Het beheer van een VvE is verantwoordelijk voor de veiligheid en het onderhoud van een wooncomplex.
Er wordt meestal nagedacht over antislip als er al iets is voorgevallen. Een bewoner die uitgegleden is en/of verwond door een gladde situatie op een gemeenschappelijke ruimte. Dit zijn vaak galerijen en trappen, zowel buiten als binnen.  Of er nou een aanleiding is of als preventieve maatregel, het aanbrengen van de goede antislip is een verstandige keuze.

Welke antislip producten zijn ideaal voor een VvE?

R13 Granulaat antislip mat

Binnen het assortiment van Mapro zijn diverse producten die veel door VvE’s worden aangeschaft, het meest populaire product is de antislip mat. R13 Granulaat antislip matten komen op rol en worden geïnstalleerd op vlonders en looppaden. De voornaamste voordelen van dit product zijn:

 • Snelle montage
 • Gemakkelijk vervangbaar
 • Grip bij elke stap
 • Op maat te maken ter plekke
 • Isolerend en geluiddempend
Vlonderstrips

Het alternatief zijn vlonderstrips. Deze komen in diverse standaard kleuren en zijn te monteren door middel van schroeven in de voorboorde gaten. Antislip vlonderstrips worden voornamelijk gekozen uit esthetisch oogpunt of omdat er rijdend verkeer overheen moet. Vlonderstrips en R13 Granulaat matten bieden beide de hoogste antislipwaarde R13, dit zorgt voor grip bij zelfs een hoek van 35º.

Maak trappen antislip

Voor veiligere trappen zijn veel diverse producten geschikt, zoals antislip tape, Tough Grip trede bekleding, trapneuzen maar ook de R13 Granulaat matten en vlonderstrips kunnen op de trap worden gemonteerd.
In combinatie met de looppaden worden trappen meegenomen in het plan om het wooncomplex veiliger te maken met antislip. Trappen binnen een VvE leiden meestal naar verschillende verdiepingen of naar ondergrondse bergingen.

Installatie of levering

Onze professionals kunnen u adviseren welk product het meest geschikt is voor uw wooncomplex. Alle producten kunnen wij snel leveren en zijn zelf te installeren, maar als een Vereniging van Eigenaren ons inschakelt komen wij de materialen op locatie monteren. Bij het veilig en antislip maken van een wooncomplex gaat het namelijk om een grote hoeveelheid aan oppervlakte wat bekleed moet worden. Onze installatieservice is gewend om met onze producten te werken en monteert op een professionele manier de antislip matten, vlonderstrips of andere gekozen antislip oplossing.

Specialisten in antislip

Mapro heeft al jarenlang ervaring in antislip en wij hebben daarom ook een ruim portfolio met werken waar wij geïnstalleerd hebben. Op onze projectenpagina staan diverse antislip projecten veelal geplaatst bij VvE’s door heel Nederland. Naast antislip installeren wij ook wandbescherming en entreematten bij VvE’s.
Heeft onze service uw interesse gewekt? Neem contact op voor advies of een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor of bij u op locatie. Vul het offerte formulier in, bel ons of stuur een e-mail met uw aanvraag.

Direct offerte aanvragen

Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.

  VvE R13 granulaat brug

  VvE R13 Granulaat antislip galerij

  VvE Antislip R13 entree

  VvE R13 Granulaat antislip galerij

  VvE R13 tough grip antislip trap

  VvE R13 Granulaat antislip galerij

  VvE R13 Granulaat antislip trap

  VvE R13 vlonderstrips antislip galerij

  VvE R13 Granulaat antislip galerij

  VvE R13 Granulaat antislip galerij