skip to Main Content
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
Dilatatieprofielen header BW

Dilatatieprofielen

Dilatatieprofielen Opbouw

Afdichtingen

Klik op de onderstaand product voor meer informatie en foto's

Dilatatieprofielen geven vloeren ruimte voor krimp en uitzetting

Dilatatieprofielen voorkomen ongecontroleerde scheurvorming in een dekvloer. Spanningen als gevolg van krimp leiden tot scheuren op willekeurige plaatsen. Deze scheurvorming kan worden voorkomen door het aanbrengen van dilataties. De dekvloer krijgt daarmee de ruimte om te krimpen. Een dilatatie of krimpvoeg is dus een geplande gecontroleerde scheurvorming.

Overgang

Dilatatieprofielen worden gekozen op basis van voegbewegingen, belastbaarheid, esthetiek en hygiënische eisen. Deze profielen worden gebruikt bij een overgang van twee verschillende vloeren, maar ook bij een overgang in dezelfde vloer. Zonder hoogteverschil, de dilatatieprofielen werken als overgangsprofielen.

Voorkom scheurvorming

Naast de overgang of afdekking van twee vloerdelen, voorkomen dilatatieprofielen scheurvorming in de vloer. Door verschillende redenen kunnen scheuren in vloeren ontstaan, denk aan bijvoorbeeld temperatuurverschillen. Met de juiste profielen is een vloer vrij om te krimpen of uit te zetten.

Voor elke vloer een juist profiel

De keuze van een krimpvoegprofiel is gebaseerd op belastbaarheid en het metaal waarvan het voegprofiel is gemaakt. Aluminium is voordeliger, maar RVS geeft geen smeerstrepen bij het vlinderen. Dit is van vooral van belang bij vloeren zonder verdere afwerklaag. De dunbed dilatieprofielen zijn geschikt voor tegelvoeren en gietvloeren.

Waarom moeten voegprofielen of dilatatieprofielen worden toegepast?

Tijdens de verharding van de mortel wordt een dekvloer kleiner. De voornaamste oorzaak is verdamping van niet gebonden water. De krimp treedt op bij cementgebonden vloeren en in mindere mate bij anhydrietvloeren. Bij afwerking met tapijt of parket is enige wilde scheurvorming minder een probleem, maar bij een hechtende harde vloerbedekking moet het proces beheerst worden.

Persoonlijk advies

We geven u graag persoonlijk advies. Welke profielen of andere producten geschikt zijn voor uw projecten. Naast advies beschikken wij ook over een professioneel installatieteam. Zij zijn experts in het plaatsen van onze producten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Direct offerte aanvragen

Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.
  • Hidden
Back To Top
Zoeken