skip to Main Content
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
Toegankelijkheid gebouwen markeringen header

Markeringen

Markeringen voor Toegankelijkheid

Markeringen & Bewegwijzering

Waarom markeringen?

Duidelijke markeringen bevorderd de toegankelijkheid van gebouwen en openbaren ruimten. Het gaat hierbij om signalering en bewegwijzering, maar denk ook aan een logische inrichting en routebegeleiding en-markering. Markeringen zijn niet alleen voor slechtzienden, maar eigenlijk voor elke bezoeker in en rond het pand.

Contrasterende kleuren

Maak gebruik van contrasterende kleuren, hierdoor valt de markering op. Dit gebruiken wij ook bij trapneuzen en leuningen. Denk bij teksten e.d. erom dat u niet kiest voor een rood-groen of rood-zwart kleursamenstelling, dit is niet leesbaar voor iedereen, zoals mensen die kleurenblind zijn.

Geschikte kleuren zijn bijvoorbeeld geel-blauw, lichtgroen-donkerrood en lichtgroen-zwart. Maar het hangt natuurlijk af van de ondergrond, daarom worden geleidelijke vaak in het wit gebruikt op een donkere vloer.

Glazen deuren

Het is handig om te bedenken dat dezelfde soort deuren voor dezelfde soort ruimten worden gebruikt. Zo worden glazen deuren voornamelijk gebruikt voor publieke ruimten. Bij glazen deuren is het gebruikelijk deze te markeren met raamstickers of tape. De deuren moeten in de gesloten en open stand herkenbaar gemaakt zijn met behulp van contrasterende elementen. Dit kan in de glasruiten worden gekleefd, geverfd, gegraveerd of ingebed. Markeringen in horizontale lijnen worden gebruikelijk geplaatst tussen 1,40 m en 1,60 m.

Persoonlijk advies

Meer weten over toegankelijkheid, markeringen, routegeleiding of onze andere producten? Neem dan contact met ons op! We geven u graag advies en komen indien gewenst op locatie installeren met ons eigen installatie-team.

Direct een offerte aanvragen

Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.
  • Hidden
Back To Top
Zoeken