skip to Main Content
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
droogloopmatten header

Droogloopmatten

De meerwaarde van droogloopmatten

Het droogloopmatten programma van Mapro is zeer uitgebreid, wij bieden een oplossing voor elke entree passend in elk budget. De schoonloopzone, waar de droogmatten liggen, houdt fijn stof en vocht tegen. Hierdoor blijft de rest van het pand een stuk schoner. Voor het droog en vuilvrij houden van uw vloeren, kunt u het beste gebruik maken van inloop- of droogloopmatten.

Droog en veilig

We brengen aardig wat vuil en andere viezigheid mee naar binnen via onze schoenen. En op de guurdere dagen, die we regelmatig hebben in ons land, komt er ook een hoop vocht mee. Na een hevige regenbui heeft niemand zin in een glijpartij door natte zolen. Droogloopmatten zorgen ervoor dat schoenen droog worden en er geen vocht verder het pand binnenkomt.

Droogloopmat vs schoonloopmat

Er zit een verschil in droogloopmatten en schoonloopmatten, het zit hem al in de naam. Droogloopmatten zijn gespecialiseerd in het vocht opnemen en drogen van schoenzolen, terwijl schoonloopmatten zich meer richten op het schoonmaken en schrapen van vuil onder de zolen vandaan. Natuurlijk zorgen uiteindelijk beide voor het schoonmaken en drogen van de schoenen. We adviseren u graag welke producten het beste in uw situatie werkt.

Combineer verschillende matten

Droogloopmatten liggen in de laatste schoonloopzone van uw entreemattensysteem. Aluminium matten liggen in de eerste zone, gevolgd door de inloopmatten die de restanten van het vuil en vocht opnemen. Voor een optimale barrière tegen het inlopen van vuil en vocht adviseren wij een combinatie van beiden, een droogloopmat met een borstel- of schraapmat. Met dit systeem blijven uw vloeren een stuk schoner, maar ook veiliger.

De ideale looplengte

Naast de verschillende soorten matten is de looplengte ook van belang. Er moeten voldoende passen gezet worden op de entreematten. Bij korte matten wordt er niet voldoende schoon en droog gemaakt. Er kan zelfs overheen gestapt worden, dat heeft natuurlijk weinig zin dan. Een minimale looplengte is ca. 3000 mm, dit is een lengte waar minstens zes stappen op gezet kunnen worden.

Wilt u graag meer persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!
Wij adviseren u ook vrijblijvend in de ontwerpfase om de entree goed in uw bouwplannen in te passen.

Direct offerte aanvragen

Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.
  • Hidden
Back To Top
Zoeken