Nieuws berichten

Coronavirus voor 99,96% verdwenen van SPM leuningen na 2 uur

Dat de producten van SPM een antibacteriële werking hebben wisten wij al, maar wat het effect op virussen is was nog onbekend. Door de komst van het coronavirus hebben de hygiëne experts van Gerflor een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Hieruit is gebleken dat het coronavirus voor 99,96% van de leuningen zijn verdwenen na 2 uur. Het onderzoek is uitgevoerd volgens de ISO 21702-norm.

Omdat via oppervlakken het virus kan worden doorgegeven, moest worden onderzocht wat het doet met de SPM producten. Gerflor werkt samen met Virhealth, een onafhankelijk laboratorium en expert in virologie. Het blijkt dat de duurzaamheid van virussen op oppervlakken kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van het type materiaal. Daarom is een nagenoeg verdwijning van het virus na 2 uur op de kunststof leuningen van SPM een hele goede score.

Het blijft natuurlijk belangrijk om de handen goed en regelmatig te wassen, niet aan het gezicht te zitten en aan alle andere maatregelen te houden. De leuningen plaatsen wij regelmatig in zorginstellingen, scholen en andere openbare gebouwen.

Lees het hele artikel bij Gerflor: Solutions against human COVID-virus